Hogyan aggódj kevesebbet?-teaszunet.hu

Hogyan aggódj kevesebbet…

Azt gondolom, hogy ez sokunknak aktuális téma. Én kifejezetten aggódós típus vagyok, amit az esetek egy részében képes vagyok csökkenteni, vagy megszüntetni. Elmondom hogyan…
Azt vettem észre, hogy az alapvető lelkiállapotom hatással van erre, ugyanis, ha jobban érzem magam, akkor könnyebben el tudom engedni a problémákat. Amikor viszont bal lábbal keltem fel, vagy egyéb dolgok miatt negatív a hangulatom, akkor sokkal könnyebben eluralkodnak rajtam az aggódó gondolatok.

Az aggódás nem segít

Mindannyian hallottuk már, hogy az aggódás nem segít. Azonban, ha ezt mondják nekünk, az mégsem nyugtat meg minket. Engem az motivál, hogy tudom, ha aggódok például azért, hogy valamit nem leszek képes megcsinálni, akkor ideges leszek és biztosan rosszul is sikerül majd. Ezért tudatosan megpróbálom kizárni a negatív gondolatokat.

Meditálj

Ennek megfelelő módja lehet a meditáció. Ha van 5-10 percünk csendes elvonulásra már az is segít. Hunyd be a szemed és ismételgesd az adott helyzetre vonatkozó megerősítő állításokat. Stresszesebb időszakban érdemes erre, reggel és este időt szánni, lenyugtatni az elménket. Persze munkahelyen erre nincsen lehetőség, de pár másodpercre biztosan egyedül tudunk maradni valahol, hogy pár pozitív állítást elmormoljunk magunkban.

meditálj-teaszunet.hu

Bocsáss meg önmagadnak

Gyakran aggódáshoz vezet az, ha valamiben hibát vétettünk és utána folyamatosan ostorozzuk magunkat. Nem tudjuk megbocsájtani magunknak. Ilyenkor segít, ha eszünkbe jut, hogy mások is hibáznak, hiszen senki sem tökéletes.

Ne húzd az időd, oldd meg azonnal a problémád

Ha valami megoldandó problémánk vagy teendőnk van, ami folyamatosan foglalkoztat minket, akkor sokkal jobb, ha minél előbb megoldást keresünk. Kevesebb energiánk vész így kárba, és előbb utóbb, úgyis sort kell rá keríteni, tehát jobb, ha nem vesztegetjük az időt.

Változtasd meg a hozzáállásodat

Például kérdezd meg magad, hogy pár hónap múlva, ha visszagondolsz a jelenlegi problémádra, akkor is zavarni fog-e. Ha ez sem segít, akkor..

Utazz el valahova

A fizikai távolság segít, hogy más szemszögből lásd a dolgokat. Az új élmények, új környezet többnyire új perspektívát eredményeznek.

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..