Rosszindulatú ember van a munkahelyeden? – Nem vagy egyedül

Vannak olyan, emberek, akiket soha nem értettem. Ha új munkahelyen kezdesz, eleve nehéz dolgod van. Új környezetbe kerülsz, új feladatokat kapsz, új emberekhez kell alkalmazkodnod, és idő kell, hogy átlásd a helyzetet. Ez önmagában is nehéz. De természetesen mindig akadnak olyanok, akik megnehezítik a dolgodat.

Kezdeti nehézségek

Nem akarják, hogy sikeres legyél, nem adnak át korrekt információkat és olyanokat mondanak, amikkel elbizonytalanítanak, azt akarják, hogy kisebbségi érzésed legyen.
Ezeknek az embereknek az egyik csoportja, csak az elején viselkedik így veled, ha bizonyítottál, akkor megváltozik a helyzet. Látják, hogy megbízható vagy és „leszállnak rólad”. Vagy egyszerűen csak akad, újabb „hús a piacon”, és már azzal foglalkoznak .

Akik soha nem változnak

A másik csoport az, aki soha nem fog megváltozni. Aki mindig a hibáidat fogja lesni, és aki mindig elő is segíti, hogy hibázz, hogy másoknak rossz véleménye legyen rólad, ezért még hazudik is. Ha valamiért megdicsérnek, akkor gyorsan mond valamit, amit esetleg nem tökéletesen csináltál, vagy lehetett volna jobban, mindezt azért, hogy nehogy másoknak feltűnjön, hogy ügyes és talpraesett vagy, és haladhass előre a ranglétrán.
Nos ezek azok, az emberek, akiket végtelenül sajnálok. Akiknek igazából magukkal van bajuk. Akik igazából önmagukban bizonytalanok, kisebbségi érzésük van, és úgy kompenzálnak, hogy „beléd rúgnak” amikor csak lehet, aki hamarabb üt az nyer alapon.

Magadban keresed a hibát?

Én is az a típusú ember vagyok, aki ha valamivel piszkálják, akkor először mindig magában keresi a hibát. Ismerős ez? Például bizonytalan vagy magadban, mert még most szoksz hozzá az új feladatokhoz. Valaki beszól, te meg úgy érzed a nap végén, hogy te vagy a legbénább ember a világon, és mindenki más tökéletes munkát végez.
Nos, van két jó hírem. Egy, ez az időszak hamar elmúlik. Csak csinálj meg mindent a tőled telhető legjobb módon. Nyilván fogsz hibázni, főleg az elején. De tudnod kell, mindenki hibázik, még azok is, akik már ezer éve csinálják ugyan azt a munkát. Csak az elején még nem látod át annyira a dolgokat hogy észrevedd.
A másik jó hírem az, hogy ezeket a gonosz embereket hamar ki lehet szűrni. Ugyanis nem csak veled fognak konfliktusba kerülni. Nem csak téged piszkálnak. Csak figyelj oda a környezetedre. Ez az, ami megerősíthet téged, hogy nem benned van a hiba.

Hogyan küzdj ellenük?

Hogy, hogyan küzdj ellenük? Szerintem ne küzdj. Nem fognak megváltozni. Én általában megpróbálom őket elkerülni, és nem konfrontálódni, nem kommunikálni velük. Persze ez nem mindig lehetséges. Az ilyen típusú emberek éppen a saját bizonytalanságuk miatt igyekeznek téged gyengíteni. Tehát, ha azt érzik, hogy föléd kerülnek, akkor az csak olaj a tűzre. Szerintem a legjobban az működik, ha nem idegesíted fel magad, nem látszol gyengének és igyekszel semleges válaszokat adni, ezáltal érdektelenebbé válnak. Viszont, ha szembe támadnak, akkor ne hagyd magad, próbálj meg higgadtan kikerülni a beszélgetésből, ezáltal nem érik el a céljukat. Így kevesebb inzultus fog érni.
És, hogy a sajnálaton kívül még mit gondolok a rosszindulatú emberekről? Hogy ők ezt mind vissza fogják kapni. Nem kell neked visszaadnod. Hiszek, abban, hogy amit adsz, azt kapod vissza. Vannak olyan szituációk, amikor nem így érzed. Amikor úgy érzed, hogy ők vannak fölényben. De hosszú távon mindig kiderül, hogy saját magukat keverik nehéz helyzetbe. Hogy ha esetleg máshova mennek dolgozni, ott is konfliktusba kerülnek. Esetleg feltűnik az antiszociális viselkedésük, és kirúgják őket. De ha ez nem történik meg, akkor is egész életükben küzdenek, mindenki ellen, csak azért, hogy a saját önképüket fenntartsák, hogy a saját vélt- vagy valós hatalmukat biztosítsák.


tweet_2 tweet, tweet !

Nos, én Charlie Chaplinnel értek egyet:

„Csak akkor van szükséged hatalomra, ha valami ártalmasat akarsz tenni, minden más esetben a #szeretet elég, hogy elérd a céljaidat.”


Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..