A levegő illata – Balatoni nyár

Mire gondolsz, ha az otthonod jut az eszedbe? A jellegzetes illatok a házon belül, a kert illata a verandán ülve, a napfény színe és a napsugarak kellemes lágy érzete a bőrödön mind meghatározóak. Rég elfeledett emlékeket hívhatnak elő és biztonságérzetet kelthetnek. Van, hogy csak akkor vesszük észre ezeket a dolgokat ha régen voltunk otthon. A kertek, a parkok növényeinek virágzása, a kert állapotának látványa mind hozzájárulnak az élményhez. Más illatokra emlékszel a nagymamánál, a szülői háznál, és a korábbi lakásodban.

Balatoni látkép a Tihanyi Bencés Apátság irányából

Jól esik a napsütés

Angliából hazatérve észreveheted, hogy még a napfény is máshogy süt otthon. Hogy a máskor kellemetlenül meleg időjárás jól esik, hiányzik a testednek és lelkednek is. Hogy milyen üdítő a közeli erdő illata amikor sötétedéskor hazagyalogolsz. Nem várt emlékek törnek elő, amikor a gyerekkori nyaralás helyszínére érsz.

Kapcsolódj ki

Gyakori probléma, hogy elfelejtünk kikapcsolni. Mivel a munkahelyen teljesítmény alapú a megítélésünk és nem veszíthetünk a koncentrációnkból a szervezetünk kimerül. Elfelejtünk lélegezni, elfelejtünk csak létezni. Pedig szükséges mai kifejezéssel élve “csak ülni és nézni ki a fejünkből”. Pihenni, meditálni, időt adni az agyunknak feldolgozni az élet eseményeit. A csend hallgatása hozzájárul a kikapcsolódáshoz, a lélek feltöltődéséhez. Frusztrációhoz és depresszióhoz vezethet, ha ezt hosszú távon elhanyagoljuk.

Az egészségünk a legfontosabb, és kipihent elmével sokkal könnyebben dolgozzuk fel a kedvezőtlenebb történéseket is. Szakítsunk hát erre időt. Figyeljük meg mi az a tevékenység ami igazán kikapcsol. Szervezzük át az életünket úgy, hogy ezekre jusson idő. Találjunk alkalmat létezni, élvezni az életet. Adjunk időt erre másoknak is, biztassuk erre családtagjainkat.

Próbáljunk meg a jelenben létezni. Kerülni a múlton töprengést és a jövőn aggódást. Ez a kulcsa a nyugalomnak, az élet élvezetének.

Ha ezekre a dolgokra legyintesz, tudd , hogy ezt olyan valaki írta, akinek sok időbe tellett bizonyos események feldolgozása. Akinek gyerek kora óta jellemzője a folytonos aggódás, és ez néha még ma is eluralkodik. Azonban pont ezért tudja, hogy  van választásod abban, hogy hogyan éled meg az élet eseményeit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..