sült csirke

Ropogós sült csirkecomb görög salátával (paleo)

Ez a csirke (egyébként Anyukám receptje) serpenyőben sült, még ropogósabb is lett a bőre, mint a sütőben sült változatnak.
Mostanában többnyire a csirkemellet részesítettük előnyben. Azonban a comb Angliában sokkal olcsóbb, így vettem egy nagy tálcával. A hús egyik felét megsütöttem sült csirkének, a másik pedig a fagyasztóba került. Paprikás csirke lesz belőle a későbbiekben.

sült csirke

Első lépésben magasra veszem a lángot, és megolvasztom a zsiradékot, ami esetemben fele kókuszolaj fele vaj volt. A paleós szabályok szerint jobb lett volna, ha ghit használok, de annak elkészítésére most nem volt időm.

Ropogós csirkebőr titka

A ropogós csirkebőr titka, hogy a hús mindig szárazra törölve kerüljön bele a serpenyőbe. Először minden ízesítés nélkül megpirítom a bőrös oldalát a húsnak, majd a másik következik. Érdemes a serpenyőt lefedni, mert egyrészt úgy gyorsabban megpuhul a hús, másrészt nem fröcsög szét az olaj. Ha kapott egy kis barnás-narancsos színt, akkor lentebb veszem a lángot, egyenletesen sózom, borsozom, és szárított kakukkfűvel ízesítem a comb mindkét oldalát, majd fedő alatt készre sütöm. Ez a művelet összesen kb. 30-40 percet vesz, közben érdemes a serpenyő közelében maradni és figyelni a folyamatot.

Összetevők:

6-8 db fél csirkecomb

1 kanál vaj, 1 kanál kókuszolaj

fűszerek: só, bors, szárított kakukkfű

Görög saláta:

paradicsom

uborka

fekete olajbogyó

szárított oregánó

 

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..