Zöldségtermesztés magvásárlás nélkül?

Zöldségtermesztés magvásárlás nélkül?

Igen, lehetséges. Nem szükséges minden évben magot vennünk, ha a megfelelő fajtákat választjuk és azok magját a megfelelő módon összegyűjtjük és megőrizzük.
Ez a téma engem kiskorom óta foglalkoztatott. Van valami ellenállhatatlan abban, hogy úgy tudunk élelmiszert termelni, hogy ahhoz nem szükséges pénzt használni. Persze ehhez is, mint mindenhez szükséges egy kis ismeret, egy kis kutatás, egy kis odafigyelés. Nem mindegy melyik növényt mi mellé vetjük, tudni kell mikor érett meg igazán a mag, és hogy, hogyan érdemes kiszedni a magokat. Ehhez nyújt útmutatót a www.maghaz.hu letölthető magfogási praktikuma.

A zöldségnövények magfogási praktikái.

Napjainkban sajnos már az idősebbek is vásárolják a magvaik nagy részét. Azonban, ha szerencsések és szemfülesek vagyunk, akkor találhatunk a környezetünkben pár olyan embert, aki egy-két szeretett fajtát minden évben elvet és fennmaradását biztosítja. Akkor sincs semmi veszve, ha nincs ilyen ember a környezetünkben, hiszen fejlett agrárhagyományainknak köszönhetően van génbankunk, ahol kis mennyiségben ingyen juthatunk magokhoz. Éppen ez az alkalmas időszak a magok megrendeléséhez, illetve a lakóhelyünkhöz közeli magbörzék felderítéséhez, ahol szintén lehetőségünk van magok kérésére és cseréjére (magbörzék listája itt található).
Számomra a magfogásban leginkább a biztonság vonzó. Az, hogy úgy tudok termelni, hogy nem függök másoktól, nem függök cégektől, nem függök pénzügyi helyzettől. Egészséges, fenntartható módja ez a táplálék megtermelésének. És, hogy még miért érdemes? Van, aki 40 okot is tud rá :). Olvassátok hát!

Mentés

Mentés

Mentés

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..