Stresszcsökkentés a mindennapokban

Egyszerűsítsd az életed – Stresszcsökkentés a mindennapokban

Te is érzed úgy néha, hogy kevés a 24 óra, hogy mindent elintézz? Úgy fekszel le, hogy azon gondolkozol, hogy mit kell elintézned holnap? Aggódsz, hogy elfelejtesz valamit? Reggel mindig késésben vagy? Van pár ötletem, amitől jobban érezheted magad.

Készítsd ki a ruhádat reggelre

Nézd meg az időjárás előrejelzést, így már nincs is olyan nehéz dolgod.

Lefekvés előtt írj teendő listát

Én már attól is megnyugszom, hogy leírom, mit kell elintézni, mert sokkal kevesebb az esélye, hogy elfelejtek valamit. Persze előfordulhat, hogy nem jut mindenre idő, de akkor is vissza tudod olvasni és átcsúsztatni a következő napra.

Írj bevásárló listát

Jártál már úgy, hogy hazajöttél a boltból és rájöttél, hogy elfejtettél valamit megvenni? Velem már többször is előfordult! Azóta van egy papírom, erre felírom, ami elfogyott és magammal viszem a boltba, utána kihúzom, amit már megvettem. A technikai kütyük kedvelői feljegyezhetik a telefonjukba is. Ha megtervezed a menüt a hétre, akkor is érdemes szétnézni a spájzban és a hűtőben, hátha van valami, amit nem szükséges megvenni.

Töröld a fölösleges dolgokat a számítógépedről

Sokan hajlamosak vagyunk az asztalra lementeni mindent, ami aztán csak gyűlik. Ez egyrészt lassítja a géped, másrészt sokkal nehezebben találod meg, amit keresel. Mindent ments egyből a megfelelő helyre és nevezd el a mappát.

Tanulj meg nemet mondani

Bízz a megérzéseidben. Ha nem érzed jól attól magad, hogy valamit meg kell tenned, akkor ne tedd. És ne érezd ettől rosszul magad! Persze nem biztos, hogy a munkahelyeden kell ezt gyakorolni. De a szabadidődet töltsd azokkal, akikkel szeretnéd, és azzal, amivel szeretnéd. Mondhatsz nemet egy-egy összejövetelre, ha éppen a pároddal pizsamában van kedved a TV előtt henyélni.

Tanulj meg “nem gondolni”

Van az a típusú ember, aki annyira akar másoknak segíteni, és mások helyzetét megoldani, hogy az már a végén neki magának is teher lesz. Volt egy olyan korszakom, hogy rettenetesen sok időt töltöttem azzal, hogy megpróbáltam kitalálni, hogy mások, mit hogyan gondolnak, és vajon miért csinálják így a dolgaikat, mikor rosszul érzik magukat tőle, pedig „amúgy is” csinálhatnák. Nos, az igazság az, hogy fölösleges ezen gondolkodni. Nem tudunk mindenkit megérteni. És főleg fölösleges egyáltalán megpróbálni segítséget nyújtani, amíg a másik nem kéri. Valószínűleg még nem áll készen arra, hogy megoldja a problémát (az is lehet, hogy sosem fog). Vagy próbáld meg egyszer, és ha nem megy, ne erőlködj tovább rajta, te megtettél mindent. Ha eljut odáig lelkileg, akkor tudja, hogy fordulhat hozzád.

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..