almás-banános morzsasüti

Almás-banános morzsasüti (vegán)

Egyik kedvenc reggelim. Előnye, hogy bármilyen diétát követő személy fogyaszthatja, hiszen ez a variáció megfelel a vegán étrend követelményeinek, nem tartalmaz glutént, hozzáadott cukrot és tejterméket sem.

Szerintem közepesen érett banánnal és édesebb almával a legfinomabb. Az sem gond, ha az alma héja már kicsit ráncos, úgyis meghámozod. Ha a savanyúbb almát kedveled, készítheted azzal is. Kísérletezz bátran!

almás-banános morzsasüti
almás-banános morzsasüti

A gyümölcskeverék összetevői:

2 db közepesen érett banán

3-4 db édes alma

fél kk. fahéj

A morzsa összetevői:

100 g zabpehely

50 g cirokliszt

150 g kókuszvaj

2 ek. eritrit

1 kk. fahéj

A banánt és az almát meghámozzuk és kb. 1-1,5 cm-es egyforma méretű darabokra vágjuk. Szórjuk meg fahéjjal, és keverjük össze. Egyszerűbb, ha ezt már a végleges sütőformában (én egy 24 cm átmérőjű tűzálló tálat használok) készíted el, így nem kell annyit mosogatni.

Egy másik edényben összekevered a zabpelyhet, a ciroklisztet, a fahéjat és az eritritet a kókuszvajjal. Kézzel összenyomkodod, úgy hogy a kókuszvaj átnedvesítse a száraz összetevőket (ha ez nem történik meg, olyan lesz, mintha fűrészport ennél J). Én a plusz íz kedvéért még le szoktam csurgatni agave sziruppal is, ezt azonban a cukorbetegek hagyják ki!  Akik nem diétáznak, azok használhatnak vajat a kókuszvaj helyett, valamint mézet a lecsurgatáshoz. Ezt szórjuk rá a gyümölcskeverékre és tegyük kb. 30 percre 180C-os sütőbe. Ha egy picit megpirul a morzsa teteje, és az alma édes levet ereszt, akkor van kész. Natúr joghurttal összekeverve is nagyon finom.

 

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..