25 perc alatt kész, könnyű vacsora

Brokkoli krémleves tejföllel

Bármikor 25 perc alatt kész, könnyű, finom vacsora. Melengető étel. 

Összetevők:

1 kg fagyasztott brokkoli

2 közepes krumpli

tejföl

só, bors, szerecsendió

olivaolaj, kókusz olaj

1 nagy hagyma

3 gerezd fokhagyma

 

A hagymát felaprítjuk, majd kókuszolajon puhára pároljuk, mikor majdnem kész, akkor hozzátesszük a fokhagyma nyomón átnyomott gerezdeket, az apróra vágott a krumplit és átforgatjuk az olajon. 1-2 perc múlva hozzá tesszük a brokkoli rózsákat, felöntjük annyi vízzel amennyi éppen ellepi, majd ízlés szerint fűszerezzük , sóval, őrölt borssal, és őrölt szerecsendióval. Érdemes tudni, hogy a krumpli nagyon sok fűszert felvesz, így folyamatosan adagoljuk azokat, és kóstolgassunk.

Mikor puhára főtt a zöldség, a merőkanalat belemerítjük a fűszeres lébe, és egy ek. tejfölt elkeverünk benne. Mikor jól feloldódott a tejföl, hozzákeverjük a leves többi részéhez. Amikor kihült egy kicsit, akkor botmixerrel összeturmixoljuk  a levest. Ismét megkóstoljuk, ha szükséges még több fűszert adagolunk hozzá. Ha túl sűrű lett a levesünk, akkor egy kis vízzel, vagy zöldségalaplével hígítható.

Legközelebb kipróbálom kevesebb krumplival. Lehet, hogy jobban kijönnének az ízek, és kevesebb lenne a szénhidrát tartalma is. 🙂

Egy kis kanál tejföllel és olívaolajjal tálaljuk.

 

 

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.