egyszerű zabos palacsinta juharsziruppal

Egyszerű almás-zabos palacsinta juharsziruppal

Nagyon szeretjük a sima amerikai palacsintát. Egy baj van vele, hogy utána nem sokkal éhes leszek, mert nem elég laktató. Ezért elhatároztam, hogy a liszt egy részét zablisztre cserélem, ami lassabb felszívódású szénhidrát. Korábban megpróbálkoztam az egészet kicserélni rá, de a palacsinta törékeny lett, és az íze sem volt az igazi. Ez a változat nekem elnyerte a tetszésemet. Az ízében érződik a zab, de finom, laktató, jó állagú, gyümölccsel és 100% természetes juharsziruppal egészséges is. 

zabos palacsinta összetevői

Összetevők:

2/3  bögre sütőporos liszt (vagy sima liszt és egy 7 grammos zacskó sütőpor)

1/3 bögre zabliszt (itt Londonban medium oatmeal-t használtam, az állagát  a képen láthatjátok)

1 tojás

1 bögre rizstej

1 ek. juharszirup a tésztába, rá tetszés szerinti mennyiségben 🙂

2 db közepes édes alma

1 tk. őrölt fahéj

sütéshez: kókusz olaj

közepesre_orolt_ zabliszt_avagy medium_oatmeal (stone ground)

Elkészítés:

A lisztet, a zablisztet összekeverjük a rizstejjel és állni hagyjuk legalább fél órát. Utána beleütjük a tojást, és beletesszük a hámozott lereszelt almát, és a fahéjat. Kókusz olajon kisütjük az egy evőkanálnyi adagokat. Amikor beletesszük a serpenyőbe, és a tetején apró buborékok keletkeznek, akkor lehet megfordítani.

Jó étvágyat!

 

 

 

 

 

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..