Nagyon szeretjük a sima amerikai palacsintát. Egy baj van vele, hogy utána nem sokkal éhes leszek, mert nem elég laktató. Ezért elhatároztam, hogy a liszt egy részét zablisztre cserélem, ami lassabb felszívódású szénhidrát. Korábban megpróbálkoztam az egészet kicserélni rá, de a palacsinta törékeny lett, és az íze sem volt az igazi. Ez a változat nekem elnyerte a tetszésemet. Az ízében érződik a zab, de finom, laktató, jó állagú, gyümölccsel és 100% természetes juharsziruppal egészséges is.
Összetevők:
2/3 bögre sütőporos liszt (vagy sima liszt és egy 7 grammos zacskó sütőpor)
1/3 bögre zabliszt (itt Londonban medium oatmeal-t használtam, az állagát a képen láthatjátok)
1 tojás
1 bögre rizstej
1 ek. juharszirup a tésztába, rá tetszés szerinti mennyiségben 🙂
2 db közepes édes alma
1 tk. őrölt fahéj
sütéshez: kókusz olaj
Elkészítés:
A lisztet, a zablisztet összekeverjük a rizstejjel és állni hagyjuk legalább fél órát. Utána beleütjük a tojást, és beletesszük a hámozott lereszelt almát, és a fahéjat. Kókusz olajon kisütjük az egy evőkanálnyi adagokat. Amikor beletesszük a serpenyőbe, és a tetején apró buborékok keletkeznek, akkor lehet megfordítani.
Jó étvágyat!