Finom zabkása – Nem, ez nem ellentmondás…

A zabkása, vagy ahogyan errefelé Angliában hívják “porridge” tipikusan az az étel, amit el lehet készíteni finoman és végtelenül rosszul is. Az állag mellett az ízesítése is legalább olyan fontos. Akkor a legélvezhetőbb, ha friss gyümölcsöt és olajos magvakat is adunk hozzá.

Én rizstejjel készítve, fahéjjal ízesítve és málnával szeretem a legjobban, további előnye, hogy bármilyen egészséges por alakú táplálékkiegészítő (pl.: maca por-hormonháztartásért, őrölt lenmag- omega 3 pótlásra) is belekeverhető. Szerintem úgy a legfinomabb, ha az állaga kicsit egy főzelékre hasonlít, azaz nem annyira ragadós és sűrű.

Ha nagyon sietünk a mikróban is megmelegíthető, de egészségesebb a tűzhelyen kavargatva elkészíteni.

Hozzávalók:

2 dl rizstej

1/2 bögre zabpehely

1 csapott tk őrölt fahéj

1 tk juharszirup

Feltét:

1 marék málna

1 marék olajos mag

1 ek őrölt lenmag, tökmag és goji bogyó

Összekeverjük a rizstejet a zabbal, fahéjjal és a juharsziruppal. Én most siettem, így a mikróban 1,5 perc alatt felmelegítettem, ezalatt a zab magába szívta a nedvességet. Rátesszük a feltétet és már kész is.

Igazán egyszerű…. 😉

 

 

 

 

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.