Hangulatjavító konténer kert

Szerintem minden ember kedvét felvidítja, ha kinézve az ablakon színes virágokat lát. Pláne, ha a kicsit szürke Angliában él. Még akkor is fontos szerepe lehet ennek, ha csak pár konténer ad lehetőséget az üde színfoltok kialakításában. Az ablakomról egy töltésre látok, amin pár héttel ez előtt még sok évvel ez előtt ottfelejtett hagymások és szabadon szaporodó primulák virágoztak. Sajnálatos módon kép nem készült róluk. Albérletben élünk, és nem szándékozunk tartósan itt maradni, így egy kis gondolkodás után a töltés betelepítését elvetettem, és konténer kert megvalósításába kezdtem. Ez könnyen mozdítható, költözésnél még magunkkal is vihetjük.

Konténerek a magról kelt körömvirággal, sarkantyúkával és a szobából kitelepített citromfűvel és rózsával

Körülbelül április elején ültettem el sarkantyúka és körömvirág magokat a már meglévő beltérben erősen szenvedő citromfű mellé. Kikeltek, jelenleg még lassan növekednek, mivel pár nap kivételével az időjárás elég hűvös volt. Korábban vettem egy másik cserepet,a miben március-áprilisban tulipán, és nárcisz virágzott. Ez nem az én érdemem, már majdnem kifejlett hagymásokat vettem. 🙂 Ezeknek hagytam a szárát elszáradni, majd ezen a héten felszedtem a hagymákat, hagyom szikkadni a garázsban.

A száradó virágok közé korábban oroszlánszájat vetettem, ami szépen növekedésnek indult. Elültettem még bele egy ajándékba kapott halvány rózsaszín rózsát, ami szintén nehezen viselte benti tartást. Szerintem túl meleg volt az ablakpárkányon, és amúgy is azt tapasztalom, hogy a rózsa nem szeret szobában lenni. Vettem még egy sötétlila petúniát, és egy rózsaszín cirombás törpe szegfűt (Dianthus alpinus), mivel úgy gondolom ez a színkombináció igazán szép lesz majd, és legalább valami jól mutat addig, míg a rózsa magához tér, és a sarkantyúka virágzásnak indul.

Ha kevés hellyel gazdálkodik az ember érdemes arra fokozottan figyelni, hogy a kiválasztott növények hosszan tartóan virágozzanak.

Jelenleg így néz ki. Igyekszem később is mutatni róla képeket. 🙂 Én már jobban is érzem magam tőle.

Itt olvashatjátok a bejegyzésemet a tapasztalataimról egy hónappal később>>

 

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Related Post

One thought to “Hangulatjavító konténer kert”

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..