Újra virágzik a korallvirág

A korallvirág az egyik legelterjedtebb szobanövény. Sokáig élvezhetjük virágdíszét. Szívesen adjuk ajándékba, hiszen nagyon mutatós. Azonban ha egyszer elvirágzott, akkor utána sosem sikerül erre rábírni. Vagyis nem sikerült, egészen eddig…

Egy kicsit keresgéltem, hogy hogyan lehet ezt előidézni a bimbók kifejlődését, és sok tanácsot olvastam a tápoldatozástól kezdve az ideális öntözés témakörében. Egyetértek azzal, hogy pozsgás növényként az öntözést nem jó túlzásba vinni, ideális megvárni amíg a talaj kiszárad. A tápanyag utánpótlás pedig lényegében minden virágzó dísznövény esetében hasznos. Azonban sok cikkben a legfontosabb információ nem szerepel.

Lényegében az év bármely szakában virágzásra lehet bírni a növényt, azzal, hogy napi 14 órát sötétségben tartjuk. Én is így tettem, a virágszárat nem csíptem vissza, és elkezdett új bimbókat hozni. 🙂

A felső képen látható kinyílt virágok, még az előző virágzásból maradtak vissza, és mellettük megfigyelhetőek az új bimbók.

Ha ezek elnyíltak, akkor visszavágom a szárakat, pihentetem a növényt, és újra próbálkozok tavasszal. 😉

 

Related Post

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..